6 activiteiten gevonden

Park Jiha + Brighe Chaimbeul (avondconcert)

De Zuid-Koreaanse componiste en multi-instrumentaliste Park Jiha betovert. Met traditionele instrumenten zoals de saenghwang, de piri en yanggeum creëert ze een dromerige wereld, een rijke muzikale fantasie op de grens tussen oud en nieuw. Verwant aan neoklassieke componisten als Nils Frahm, speelt Park Jiha met verschillende sferen waarin ambientklanken en minimale verstilling contrasteren met intense geluidsuitbarstingen. Park Jiha draagt haar muzikaal Zuid-Koreaans erfgoed verder uit om een nieuwe emotionele taal te creëren, vol onconventionele klanken, verbeelding en schoonheid. Dit voorjaar bracht ze met The Gleam een nieuw solo-album uit. The Quietus: “Pushing at the boundaries of traditional and contemporary, Park Jiha creates absolute lucidity when she wants to and complete disorientation when she does not.” Brighde Chaimbeul Winnaar van de 2016 BBC Radio 2 Young Folk Award. Genomineerd voor de 2017 Scots Trad Music Awards ‘Up and Coming’. Winnaar van de BBC Radio 2 Horizon Awards 2019. Bedolven onder de laaiende recensies voor haar album ‘The Reeling’: “Unforgettable deep atmosphere” (The Guardian ****), “The whole album is exciting, unique and gorgeous” (Songlines *****). Om maar te zeggen: het gaat hard voor de Schotse “smalpipe” speelster Brìghde Chaimbeul. Het is niet voor niks dat artiesten als Sam Amidon, Colin Stetson en Anna von Hausswolff hun liefde betuigden voor haar werk. Chaimbeul groeide op het Isle of Skye op, waar ze al vlug kennis maakte met de doedelzakmuziek van levende legende Rona Lightfoot. Vanaf 7 jaar begon ze zelf te spelen, en ontwikkelde ze een stijl geworteld in de Gaelic taal en cultuur. Daarna vond ze inspiratie in Bretagne, Ierland en Oost-Europa. En voor de liefhebbers: haar Schots-Gaelic naam spreek je uit als Bree-Chu (zoals in ‘church’) Campbell.
Concert Klassiek

Punctus contra punctum (avondvoorstelling)

Een concert waarin het meesterschap van Johann Sebastian Bach centraal staat: met muziek van Bach zelf of door hem geinspireerd. In de vaardige handen van pianist Julien Libeer contrasteert de tintelende eenvoud van de piano met het rijke klankenweefsel van de vocale werken van het Vlaams Radiokoor.
Klassiek

I'm Every Woman (avondvoorstelling)

Voortgestuwd door het dynamische spel van het Ragazze Quartet brengen sopraan Lilian Farahani en Rachel Rumai Diaz (spoken word) een gezongen en gesproken ode aan de vrouw van wie de stem te weinig gehoord wordt.
Muziektheater Klassiek

Que Désire (avondvoorstelling)

Zangeres Soetkin Baptist waagt zich aan uitersten: van Dalida tot Barbara, van Delpech tot Aznavour. Met Que Désire laat ze gekende en vergeten Franse chansons herleven met een breekbare grootsheid.
Klassiek Show

American Beauty (avondvoorstelling)

Een heerlijke mix van klassieke muziek, pop, jazz en musical. Deze productie grijpt terug naar de golden age van sterren als Frank Sinatra, Ella Fitzgerald en Cole Porter.
Klassiek Show

MUZE: Grand Theft Audio (voorstelling 1)

Opgelet! Enkel voor scholen die deelnamen aan MUZEtte 2022)
Cultuureducatie Podium Concert Muziektheater Performance Klassiek Rock opera Lezing Show