5 activiteiten gevonden

Prokofiev en Beethoven (avondvoorstelling)

Het Leuvense Frascati Symphonic bestaat ondertussen al meer dan 15 jaar en kan rekenen op een trouw publiek. De 26-jarige violiste Karen Su is de straffe soliste in Prokofievs Eerste Vioolconcerto, een erg geliefd en virtuoos werk. Na de pauze volgt de Zevende Symfonie van Beethoven, zijn meest ritmische van allemaal.
Klassiek

Van Versailles tot de Marais (avondvoorstelling)

Stap in de woelige wereld van het 18de-eeuwse Parijs en beleef een muzikale trip door de wereldstad. Van de grandeur van Versailles tot de bruisende straten en de volkse wijken in de Marais! Klara-Twintiger Sterre Decru, Sanderijn Demuynck en François-Emmanuel Douchy verenigen zich met veel enthousiasme voor een nieuw programma met Franse barokmuziek
Klassiek

Slavische Rêverie (avondvoorstelling)

Het schitterende Pianokwintet met zijn folkloristische karakter, zijn melodische vindingrijkheid en meeslepende ritmes is een van de topwerken van Antonín Dvořák. De jonge pianiste Kirsten Gedeschi en het Gothoni Quartet voeren ons mee naar de idyllische bergen en wouden van Vysoká waar dit werk zijn oorsprong vond. Aanvullend hoor je het hartstochtelijke Trio élégiaque van Sergej Rachmaninov.
Klassiek

Chaplin’s Beginnings (avondvoorstelling)

Je kent ze wel, die zwart-witte stomme films van het begin van vorige eeuw. Beelden zonder klank, maar niet zonder betekenis. Samen met filmcomponist Stéphane Orlando grijpt Ataneres Ensemble terug naar deze nostalgische tijden. Chaplin’s Beginnings brengt drie overbekende kortfilms uit de begincarrière van Charlie Chaplin: Just like the good old times...
Concert Klassiek

Orgelavonturen

Een muzikale reis naar de betoverende wereld van het majestueuze Contiusorgel. In twee boeiende en meeslepende leersessies, die elk één lesuur duren, onthult het orgel zijn geheimen aan de jonge bezoekers.
Workshop Klassiek