15 activiteiten gevonden

Familie Von Dingen

Deze meerdaagse gaat over het herwaarderen van ‘dingen’. De deelnemers maken kennis met allerhande voorwerpen en ontdekken er de verschillende eigenschappen van in theater, muziek, beeldende en audiovisuele kunst.
Cultuureducatie Dans Theater Workshop

Haal Mooss naar je klas

Mooss is een kunsteducatieve organisatie. Onze missie? Kinderen en jongeren goesting geven in kunst.
Architectuur Expo Film Dans Literatuur Theater Workshop Musical Rondleiding

STEAM Kunstlabo - Ingenieus met kunst

We gaan op zoek naar gelijkenissen binnen wiskunde en muziek of testen de zwaartekracht met een dansworkshop. We analyseren binnen theater wat een goed verhaal nu eigenlijk een straf verhaal maakt. We maken het fenomeen ‘actie en reactie’ zichtbaar in beeldende kunst of verdiepen ons in kleur bij audiovisuele.
Dans Theater Workshop

Beyond the Edge

In 'Beyond the Edge' bewegen acht jongeren over een levensgrote installatie van ladders. Samen verkennen ze de uitersten en testen ze hoe ver ze elkaar kunnen brengen. Hoe proberen we hogerop te geraken? In welke mate steunen we daarvoor op elkaar? Is hoogte het engste, of is het zoeken naar evenwicht nog spannender?
Dans Circus

HAVOC

De rauwe explosieve energie van hiphop toont de disruptieve en constructieve kracht van chaos.
Dans

Rumi Passion (avondvoorstelling)

Via poëzie, muziek en dans staan we stil bij het werk van de soefi-meester van de liefde, de mystieke Perzische dichter Rumi. Al 750 jaar blijven de geschriften van de Perzische dichter en soefi-mysticus Jalal ad-Din Rumi nazinderen.
Concert Dans Literatuur Poëzie

Ginger

Speelse en dansante theatervoorstelling vol humor en lichtheid die het cliché genderbeeld onderuit haalt. Ginger toont dat je mag zijn wie je bent: jong of oud, zacht of wild, snel of langzaam, mannelijk of vrouwelijk, en alles daartussenin.
Dans Theater

ULTRA

Wat is ‘mannelijkheid’? Wanneer wordt mannelijkheid ‘toxisch’? In deze krachtige dansproductie laten tien jongeren (m/v/x) hun zogenaamd mannelijke energie de vrije loop, op de dunne lijn tussen vrolijkheid en rebellie. Choreografe Reut Shemesh haalt haar inspiratie uit het gedrag van Duitse ultra voetbalfans en uit de vraag welke kwetsbaarheid daarachter schuilgaat. ULTRA stelt vragen bij wat de rol van de man is in onze veranderende tijden, maar het is vooral een portret van een groep tieners in een wereld vol verwachtingen en labels.
Dans

WASCO!

'Het gaat om de spetterende energie: WASCO! zindert en betovert.' — De Standaard
Dans

Fase / Rosas - dansvoorstelling (korte versie) met speelse ritmeworkshop

Maak op een speelse, interactieve manier kennis met Fase, de eerste voorstelling van Anne Teresa De Keersmaeker.
Dans Workshop