11 activiteiten gevonden

De eerste zin. (avondvoorstelling)

Literair collectief This Is How We Read strooit gul met boekentips, op hun blog en op hun scheurkalender. Drie van hun literaire helden komen langs: Elisabeth Lucie Baeten, Anthony Bosschem en Marja Pruis. Tussendoor nodigen ze bekende veellezers uit op het podium en polsen naar hun leestips en favoriete openingszinnen. Voor iedereen die houdt van boeken.
Literatuur

De Boekenkamer van...

Met enkele van onze artiesten uit ons seizoen gaan we in gesprek over de inhoud van hun boekenkast. Hoe ziet die eruit en wat zegt dat over de desbetreffende artiest? Zweert de artiest bij klassiekers? Worden ze uitgedaagd door werk van jong en nieuw talent? Duiken ze het liefst in bestsellers? Of drijft de leesinteresse op de golven van de actualiteit?
Literatuur

Auteurslezing Mathilda Masters

Ontmoeting met jeugdauteur Mathilda Masters
Literatuur Lezing

Rumi Passion (avondvoorstelling)

Via poëzie, muziek en dans staan we stil bij het werk van de soefi-meester van de liefde, de mystieke Perzische dichter Rumi. Al 750 jaar blijven de geschriften van de Perzische dichter en soefi-mysticus Jalal ad-Din Rumi nazinderen.
Concert Dans Literatuur Poëzie

Stoute Schoenen (avondvoorstelling)

Bart Van Loo wil graag de francofiele weg verkennen die voorafging aan de internationale bestseller die zijn leven veranderde. Misschien brengt hij een gedicht van Baudelaire uit het hoofd. Of trakteert hij ons op de strafste seksscène uit de Franse literatuur. Wie weet zingt hij een flard Aznavour. Uiteraard serveert hij enkele hoogtepunten uit zijn nieuwste boek Stoute Schoenen waarin hij een nooit eerder ondernomen tijdreis maakt naar het decor van ons Bourgondische oerverhaal.
Literatuur

Auteurslezing Isabelle Gielen

Ontmoeting met jeugdauteur Isabelle Gielen
Literatuur Lezing

Auteurslezing Reina Ollivier - de bib Leuven Heverlee

Lezing "Dieren" voor beginnende lezertjes
Literatuur

Gedichtendag 2025 - bib Leuven Wilsele

Workshop rond poëzie met Jan Van Coillie
Literatuur

Auteurslezing Sarah Devos

Ontmoeting met jeugdauteur Sarah Devos
Literatuur Lezing

Afterschool op de Olevodroom

De hele maand juni zijn er weer AFTERSCHOOLS op de Olevodroom. Families zijn elke woensdagmiddag welkom vanaf 12 uur om te komen picknicken. Breng je je eigen picknick mee? Wij zorgen voor pannenkoeken als dessert en het pop-up café van Bar Berlin voor drankjes. Daarnaast voorzien we speelgoed, wobbelyoga en gratis voorstellingen voor kinderen: silent disco theater, circus, een beestig concert en een muzikale onderwatervertelling.
Film Concert Dans Literatuur Performance Theater Workshop Circus Poëzie