8 activiteiten gevonden

Auteurslezing Aline Sax

Ontmoeting met jeugdauteur Aline Sax
Literatuur

Auteurslezing Riet Wille

Ontmoeting met jeugdauteur Riet Wille voor beginnende lezertjes
Literatuur

Auteurslezing Kathleen Vereecken

Ontmoeting met auteur Kathleen Vereecken
Literatuur Lezing

Boekentrolley: Klein in de Groote Oorlog

De boekentrolley 'Klein in de Groote Oorlog' is een boekenpakket met lestips over de Groote Oorlog. Het pakket bestaat uit zowel fictie als non-fictie boeken.
Literatuur

Rondleiding in de bib

De kinderen komen op een spelende manier in aanraking met de werking van de bibliotheek. In samenspraak met de leerkracht kan de nadruk meer liggen op leesbevordering of op de zoekweg in de bibliotheek.
Literatuur

Taalpunt koffer

De koffers bevatten prentenboeken, leesboeken, spelletjes, cd's en methodische handboeken. Er zijn verschillende koffers voor kleuter-, lager-, en middelbaar onderwijs. ​Deze koffers zijn bedoeld om te werken rond taalstimulering in de klas. ​
Literatuur

Vertelplaten voor Kamishibai

De 'Vertelplaten' kan je gebruiken in een kamishibai-theatertje. Dit is een eeuwenoude Japanse vertelvorm voor kinderen. Het biedt je een unieke en speelse manier om aan de slag te gaan rond taal en leesbevordering en is uitermate geschikt om voor te lezen voor grotere groepen.
Literatuur

Voorlezen met XL-prentenboeken

In onze collectie hebben we een aantal prentenboeken in groot formaat. Deze materialen lenen zich uitstekend om voor te lezen voor een groep kinderen.
Literatuur