11 activiteiten gevonden

Play the music of Twin Peaks (avondvoorstelling)

Een eigenzinnige hommage brengen aan componist Angelo Badalamenti en zijn legendarische ‘Twin Peaks’-soundtrack.
Concert

Rumi Passion (avondvoorstelling)

Via poëzie, muziek en dans staan we stil bij het werk van de soefi-meester van de liefde, de mystieke Perzische dichter Rumi. Al 750 jaar blijven de geschriften van de Perzische dichter en soefi-mysticus Jalal ad-Din Rumi nazinderen.
Concert Dans Literatuur Poëzie

Aja Monet & Tutu Puoane (avondvoorstelling)

Dichter en performer Aja Monet mixt jazz met poëzie en een urgente hip hop feel. Liefde, verzet en de onuitputtelijke zoektocht naar vreugde vormen het hart en de ziel van haar krachtige debuut. De Zuid-Afrikaanse zangeres Tutu Puoane verwerkte haar favoriete gedichten haar landgenote Lebogang Mashile tot een gloedvol repertoire op het Afrikaanse kruispunt van singer-songwriter, jazz en soul.
Concert

Wij 2025 (avondvoorstelling)

Na de succesvolle eerste editie van “Wij” komt de voorstelling terug met nieuwe liedjes en nieuwe muzikanten. Een muzikaal feest voor wie Nederlands leert én voor Vlamingen!
Concert

Wooden Elephant plays DrukQs & Dorian Dumont (avondvoorstelling)

De Britse muzikant en producer Aphex Twin inspireert artiesten uit diverse genres om met zijn werk aan de slag te gaan.
Concert

Chaplin’s Beginnings (avondvoorstelling)

Je kent ze wel, die zwart-witte stomme films van het begin van vorige eeuw. Beelden zonder klank, maar niet zonder betekenis. Samen met filmcomponist Stéphane Orlando grijpt Ataneres Ensemble terug naar deze nostalgische tijden. Chaplin’s Beginnings brengt drie overbekende kortfilms uit de begincarrière van Charlie Chaplin: Just like the good old times...
Concert Klassiek

LAMENTO 1945 (avondvoorstelling)

Want wat is het belang van herdenken wanneer ‘de mens’ tegen wil en dank blijft oorlog voeren? Wat is het belang van geweldloos verzet? Wat is het belang van protest? Waarom zingen wij? We zingen omdat het nooit stil mag blijven. We zingen omdat het moet. We zingen omdat we niet anders kunnen
Cultuureducatie Concert

Afrika Filmfestival lanceert zijn schoolaanbod!

Het Afrika Filmfestival zet films van en over Afrika in de kijker. Om de Westerse blik op het continent te nuanceren, bieden ze films aan die de stereotiepen deconstrueren en een andere blik werpen op Afrika en de Afrikaanse diaspora in het Westen en de rest van de wereld. Het filmfestival is multidisciplinair en heeft naast films ook aandacht voor fotografie, theater, fashion, muziek én biedt het ook lezingen en vormingen aan!
Cultuureducatie Expo Film Concert Literatuur Theater Workshop Lezing Rondleiding

Op ontdekkingstocht naar de beiaard van de Universiteitsbibliotheek

Wist je dat de beiaard een Vlaamse uitvinding is (anno 1510!) en dat Leuven met vijf beiaarden tot de wereldwijde top behoort? Ontdek met je klas alles over dit enorme instrument tijdens een bezoek aan de bibliotheektoren. De beiaard in de bibliotheektoren is zelf een van de grootste ter wereld.
Cultuureducatie Erfgoed Concert

Afterschool op de Olevodroom

De hele maand juni zijn er weer AFTERSCHOOLS op de Olevodroom. Families zijn elke woensdagmiddag welkom vanaf 12 uur om te komen picknicken. Breng je je eigen picknick mee? Wij zorgen voor pannenkoeken als dessert en het pop-up café van Bar Berlin voor drankjes. Daarnaast voorzien we speelgoed, wobbelyoga en gratis voorstellingen voor kinderen: silent disco theater, circus, een beestig concert en een muzikale onderwatervertelling.
Film Concert Dans Literatuur Performance Theater Workshop Circus Poëzie