9 activiteiten gevonden

Kameleonie

Een swingend kinderconcert met liveband! Tine Embrechts neemt je samen met enkele klasbakken van muzikanten mee op een muzikale reis naar alle windstreken op teksten van Dimitri Leue.
Concert

Dans Dans + Chelsea Carmichael (avondconcert)

Dans Dans is het unieke muzikale verbond tussen Bert Dockx (Flying Horseman, Ottla), Frederic Jacques (Lyenn en tot voor kort bassist bij Mark Lanegan) en Steven Cassiers (Dez Mona). Sinds haar debuut in 2012 verbaast dit trio met muziek die onmogelijk in één hokje te plaatsen valt. Instrumentaal, atmosferisch, meeslepend, geraffineerd en wild. Met al vier langspelers (‘Dans Dans’, ‘I/II’, ‘3’ en ‘Sand’), twee live-registraties (één 10 inch en een cassette) onder de arm en memorabele concerten op North Sea Jazz, Cactusfestival, Gent Jazz, Pukkelpop, Jazz Middelheim,... bouwde Dans Dans met hun vijfde studio-album, 'Zink', onvermoeibaar verder aan haar muzikale universum. Ze bewijzen ook nu weer, schijnbaar achteloos, waarom het één van de meest intrigerende bands uit België en verre omstreken is. Dit is geen fusion, geen rock of jazz of ambient. Het is de klank van de zoekende, intuïtieve mens; van een tijdloze, mysterieuze droom; van het hart, de buik en de ziel. De Londense saxofoniste Chelsea Carmichael (SEED Ensemble, Theon Cross, Neue Grafik Ensemble, Joe Armon-Jones…) werd in 2019 opgemerkt door Shabaka Hutchings (The Comet Is Coming, Sons of Kemet, Shabaka and the Ancestors). Hij uitnodigde haar uit om haar eerste album The River Doesn’t Like Strangers bij het label Native Rebel Recordings op te nemen. Op dit album toont ze al haar talenten, waarbij het samenspel en de chemie van deze rasmuzikanten het beeld oproept van de rivier Rio Grande : speels, onvoorspelbaar en meesterlijk.
Concert

De Peatles

De Peatles zijn een knotsgekke bende zwartgeveegde pieten die iedereen in vuur en vlam zet met hun interactieve show voor groot en klein met uiteraard … bezoek van Sinterklaas!
Concert

Park Jiha + Brighe Chaimbeul (avondconcert)

De Zuid-Koreaanse componiste en multi-instrumentaliste Park Jiha betovert. Met traditionele instrumenten zoals de saenghwang, de piri en yanggeum creëert ze een dromerige wereld, een rijke muzikale fantasie op de grens tussen oud en nieuw. Verwant aan neoklassieke componisten als Nils Frahm, speelt Park Jiha met verschillende sferen waarin ambientklanken en minimale verstilling contrasteren met intense geluidsuitbarstingen. Park Jiha draagt haar muzikaal Zuid-Koreaans erfgoed verder uit om een nieuwe emotionele taal te creëren, vol onconventionele klanken, verbeelding en schoonheid. Dit voorjaar bracht ze met The Gleam een nieuw solo-album uit. The Quietus: “Pushing at the boundaries of traditional and contemporary, Park Jiha creates absolute lucidity when she wants to and complete disorientation when she does not.” Brighde Chaimbeul Winnaar van de 2016 BBC Radio 2 Young Folk Award. Genomineerd voor de 2017 Scots Trad Music Awards ‘Up and Coming’. Winnaar van de BBC Radio 2 Horizon Awards 2019. Bedolven onder de laaiende recensies voor haar album ‘The Reeling’: “Unforgettable deep atmosphere” (The Guardian ****), “The whole album is exciting, unique and gorgeous” (Songlines *****). Om maar te zeggen: het gaat hard voor de Schotse “smalpipe” speelster Brìghde Chaimbeul. Het is niet voor niks dat artiesten als Sam Amidon, Colin Stetson en Anna von Hausswolff hun liefde betuigden voor haar werk. Chaimbeul groeide op het Isle of Skye op, waar ze al vlug kennis maakte met de doedelzakmuziek van levende legende Rona Lightfoot. Vanaf 7 jaar begon ze zelf te spelen, en ontwikkelde ze een stijl geworteld in de Gaelic taal en cultuur. Daarna vond ze inspiratie in Bretagne, Ierland en Oost-Europa. En voor de liefhebbers: haar Schots-Gaelic naam spreek je uit als Bree-Chu (zoals in ‘church’) Campbell.
Concert Klassiek

WIJ

*concert voor anderstaligen* Een nieuwe en straffe muzikale productie voor wie Nederlands leert. Een muzikaal verhaal gemaakt door Vlamingen én anderstaligen die Nederlands leerden.
Concert

Meskerem Mees (avondconcert)

Met haar eerste single Joe wint Meskerem Mees twee jaar geleden meteen de harten in België en met haar debuutplaat 'Julius' verovert ze, net als de Romeinse naamgenoot, stilaan Europa.
Concert

Les Sheikhs Shikhats & B’net Chaabi (avondconcert)

Explosieve chaabi groove met betoverende zang en verbluffende koperblazers Ongezien fascinerend en met de nodige dosis artistieke durf. Laïla Amezian en Laurent Blondiau brengen met Les Sheikhs Shikhats & B’net Chaabi 18 vocalisten en topmuzikanten met zeer diverse achtergronden bijeen. Samen creëren ze een eigentijdse muziekvoorstelling voortbouwend op de traditie van de Ghanayats en de Shikhats, muzikantes die in het 19de eeuwse Marokko streden voor vrijheid van meningsuiting. De Ghanayats en de Shikhats zijn emblematische figuren uit de traditionele Marokkaanse cultuur. Hun liederen, gebaseerd op de kunst van de Aïta (letterlijk “oproep” in het Arabisch), werden gebruikt om gemeenschappelijke verhalen en soms revolutionaire ideeën over te brengen. De Chaabi (letterlijk “populair”) is uitgegroeid tot een stedelijk genre van populaire en traditionele Marokkaanse liederen, gewijd aan de dans en tot op vandaag beoefend tijdens allerlei festiviteiten. Om fragmenten uit deze chaabi- en traditionele repertoires te herinterpreteren, omringen Laïla Amezian en Laurent Blondiau zich met vocalisten en topmusici met uiteenlopende achtergronden. Zo herkennen we naast enkele leden van het Mâäk-collectief ook B’net Chaabi, een groep vrouwelijke zangeressen-percussionisten van Marokkaanse origine. Samen vormen ze Les Sheikhs Shikhats & B’net Chaabi. Dit jaar verschijnt er een nieuw album.
Concert

Op ontdekkingstocht naar de beiaard van de Universiteitsbibliotheek

Wist je dat de beiaard een Vlaamse uitvinding is (anno 1510!) en dat Leuven met vijf beiaarden tot de wereldwijde top behoort? Ontdek met je klas alles over dit enorme instrument tijdens een bezoek aan de bibliotheektoren. De beiaard in de bibliotheektoren is zelf een van de grootste ter wereld.
Cultuureducatie Erfgoed Concert

MUZE: Grand Theft Audio (voorstelling 1)

Opgelet! Enkel voor scholen die deelnamen aan MUZEtte 2022)
Cultuureducatie Podium Concert Muziektheater Performance Klassiek Rock opera Lezing Show