33 activiteiten gevonden

Familie Von Dingen

Deze meerdaagse gaat over het herwaarderen van ‘dingen’. De deelnemers maken kennis met allerhande voorwerpen en ontdekken er de verschillende eigenschappen van in theater, muziek, beeldende en audiovisuele kunst.
Cultuureducatie Dans Theater Workshop

Haal Mooss naar je klas

Mooss is een kunsteducatieve organisatie. Onze missie? Kinderen en jongeren goesting geven in kunst.
Architectuur Expo Film Dans Literatuur Theater Workshop Musical Rondleiding

Maffe Maffia

De lichten zijn gedoofd, de kaarsen branden. Een haardvuur knettert en de wind huilt langs de gevel. Bliksemende ogen, een schrapende keel, getik van een laars op de grond, geen woord teveel dat gezegd wordt ... Je kent die scènes ongetwijfeld uit maffia-films of crimi-series. En je gaat ze nu ook zelf bedenken! Hoe lang kan een stilte duren? Wat zorgt voor extra spanning? Hoe hou je het toch boeiend om naar te kijken? Zoek naar de maffia-baas in jezelf, en speel met weinig tekst!
Theater Workshop

STEAM Kunstlabo - Ingenieus met kunst

We gaan op zoek naar gelijkenissen binnen wiskunde en muziek of testen de zwaartekracht met een dansworkshop. We analyseren binnen theater wat een goed verhaal nu eigenlijk een straf verhaal maakt. We maken het fenomeen ‘actie en reactie’ zichtbaar in beeldende kunst of verdiepen ons in kleur bij audiovisuele.
Dans Theater Workshop

Wat Als...?

In deze workshop maak je scènes vanuit de vraag “Wat Als…?” Je ontdekt hoe je scènes kan verzinnen en vormgeven. Startend vanuit brainstormen en improviseren sleutel je zo aan eigen scènes.
Cultuureducatie Theater Workshop

GROTE MENSEN

Grote mensen werken. En kinderen spelen. Of gaan naar school. Of ze slapen. En als ze slapen moeten de grote mensen nog verder werken. Maar wat doen grote mensen nu eigenlijk écht?
Theater

Mooie jaren

Een kroniek van onze tijd
Muziektheater Theater

Up Your Ass (avondvoorstelling)

De Europese première van de lang verborgen gehouden satirische komedie Up Your Ass (1965), van feministe Valerie Solanas. Een spetterend diepgaand stuk, in een jasje van punk, pop-art en barok, met een jonge top-cast om U tegen te zeggen.
Theater

Aan de binnenkant

Met Aan de binnenkant maken Marnick Bardyn en Cie Tartaren een voorstelling over de ongrijpbaarheid van ieder van ons, de onmogelijkheid om het meest persoonlijke met iemand te delen. En tegelijk een voorstelling over de nood om jezelf beter te begrijpen en het verlangen begrepen te worden.
Theater

RAARHAAR

Er is haar met rare kleuren. Er is haar dat ‘s nachts een eigen leven leidt. Er is haar dat graag spaghetti eet. Er is haar dat vlotjes vijf wereldtalen spreekt. 'RAARHAAR' is een speelse, weerbarstige theaterproductie over alles wat raar is. Wie bepaalt wat normaal is? En is normaal niet net heel raar?
Theater