8 activiteiten gevonden

Haal Mooss naar je klas

Mooss is een kunsteducatieve organisatie. Onze missie? Kinderen en jongeren goesting geven in kunst.
Architectuur Expo Film Dans Literatuur Theater Workshop Musical Rondleiding

Achter de schermen van de Leuvense Schouwburg

In september 2017 vierden we de 150ste verjaardag van onze wondermooie Schouwburg. Deze magische plek is een hoogstandje van techniek, maar bovenal een 'tempel' van theater, dans en muziek. 30CC toont je dan ook graag alle kamers van haar bekendste huis
Architectuur Cultuureducatie Rondleiding

Afrika Filmfestival lanceert zijn schoolaanbod!

Het Afrika Filmfestival zet films van en over Afrika in de kijker. Om de Westerse blik op het continent te nuanceren, bieden ze films aan die de stereotiepen deconstrueren en een andere blik werpen op Afrika en de Afrikaanse diaspora in het Westen en de rest van de wereld. Het filmfestival is multidisciplinair en heeft naast films ook aandacht voor fotografie, theater, fashion, muziek én biedt het ook lezingen en vormingen aan!
Cultuureducatie Expo Film Concert Literatuur Theater Workshop Lezing Rondleiding

Tillies toer

een fantasierijke audiogids doorheen de Leuvense Schouwburg
Architectuur Cultuureducatie Erfgoed Theater Rondleiding

Lichten uit, spot aan. Een technische inkijk achter de schermen van de Schouwburg.

Lichten uit, spot aan is een technische rondleiding achter de schermen van de Schouwburg in Leuven. Jongeren met een passie voor techniek krijgen inzicht in de geheimen van het geluid en het licht die de magie van een concert of een theaterstuk helpen maken.
Rondleiding

Rondleiding door 'Dieric Bouts.' (HO)

Al gehoord van Dieric Bouts? 600 jaar geleden schilderde hij topstuk na topstuk in zijn Leuvens atelier. In het najaar van 2023 presenteert M een grote overzichtstentoonstelling over deze Vlaamse Meester: 'DIERIC BOUTS. Beeldenmaker'. Nooit eerder kwamen zoveel werken bijeen in zijn thuisstad.
Cultuureducatie Erfgoed Expo Rondleiding

Rondleiding door 'Dieric Bouts.' (LO)

Al gehoord van Dieric? Dieric Bouts? 600 jaar geleden was hij een schilder die in Leuven woonde. Zoveel eeuwen later worden zijn kunstwerken getoond in musea over heel de wereld, maar dit jaar komen er heel wat van zijn schilderijen naar Leuven voor de tentoonstelling 'Dieric Bouts. Beeldenmaker'. Voor heel even en dat is heel bijzonder. Dieric is namelijk een heel beroemde kunstenaar.
Cultuureducatie Erfgoed Expo Rondleiding

Rondleiding door 'Dieric Bouts.' (SO)

Wat hebben Moeder Maria en Beyoncé gemeen? Ze werden beiden ontelbare keren in beeld gebracht door beeldenmakers. Of het nu over een middeleeuws schilderij gaat of modefotografie: diegene die het beeld maakt, probeert steeds de blik van de kijker te vangen en een gevoel op te roepen.
Cultuureducatie Erfgoed Expo Rondleiding