17 activiteiten gevonden

Do it yourself (HO)

Vind je het waardevol om eens een les in het museum te geven, je studenten een groepswerk te laten maken in de museumzalen of vanuit een specifiek thema een kunstwerk eruit te pikken? Dat kan.
Cultuureducatie Erfgoed Expo

expo Raven Chacon

Op ontdekking in de landschappen van Raven Chacon
Expo

Do it yourself (LO)

Vind je het waardevol om eens een les in het museum te geven, je leerlingen een groepswerk te laten maken in de museumzalen of vanuit een specifiek thema een kunstwerk eruit te pikken? Ook dat kan.
Cultuureducatie Erfgoed Expo

Do it yourself (KO)

Wil je graag eens een les in het museum geven, of focussen op één kunstwerk rond een specifiek thema?
Cultuureducatie Erfgoed Expo

Do it yourself (SO)

Vind je het waardevol om eens een les in het museum te geven, je leerlingen een groepswerk te laten maken in de museumzalen of vanuit een specifiek thema een kunstwerk eruit te pikken?
Cultuureducatie Erfgoed Expo

In-geleefd: praat en filosofeer over kunst en gevoelens (KO)

Kunstwerken houden ons een spiegel voor: ze vertellen iets over onze binnenkant. Ook kleuters kunnen prima filosoferen over kunst en gevoelens.
Cultuureducatie Erfgoed Expo

In-geleefd: praat en filosofeer over kunst en gevoelens (LO)

Kunstwerken houden ons een spiegel voor: ze vertellen iets over onze binnenkant. Ook kinderen kunnen prima filosoferen over kunst en gevoelens.
Cultuureducatie Erfgoed Expo

In-geleefd: praat en filosofeer over kunst en gevoelens (SO)

Waarom maakt iemand kunst? En wat wil de kunstenaar daarmee vertellen? Kunstwerken houden ons een spiegel voor: ze vertellen ons iets over de wereld door de blik van een kunstenaar. En tegelijk is die ervaring voor iedereen anders.
Cultuureducatie Erfgoed Expo

In-TeaM (HO & 3e graad SO)

Een museum bezoeken met je klas kan ook in de vorm van teambuilding. Samenwerken en kijken, daar draait alles om in In-teaM. Aan de hand van creatieve opdrachten dagen we leerlingen uit hun blik te verruimen en vrij te associëren over kunst, zichzelf en hun klas.
Cultuureducatie Erfgoed Expo

In-vorm: speel met de bouwstoffen van kunst (KO)

Welke bouwstoffen spelen in het hoofd van een beeldend kunstenaar? Hoe bepalend is de vorm, het materiaal of de kleur voor een kunstwerk?
Cultuureducatie Erfgoed Expo