28 activiteiten gevonden

Convulsive States

In deze tentoonstelling onderzoekt de Amerikaanse video- en performancekunstenares Liz Magic Laser het schuddende lichaam.
Expo Rondleiding

Haal Mooss naar je klas

Mooss is een kunsteducatieve organisatie. Onze missie? Kinderen en jongeren goesting geven in kunst.
Architectuur Expo Film Dans Literatuur Theater Workshop Musical Rondleiding

Met de klas naar Cinema ZED

De onmiskenbare troef van Cinema ZED's scholenwerking is snelheid, flexibiliteit en diversiteit, of met andere woorden: ZED kan zowat alle films vertonen op een moment naar keuze voor jouw school of klas.
Film

Vrij bezoek Museum voor Dierkunde

Het museum bevat de zoölogische collectie van de KU Leuven. De collectiestukken werden verzameld tussen 1850 en vandaag met als doel onze studenten en bezoekers een ‘tastbaar’ beeld te geven van de diversiteit van het dierenrijk.
Cultuureducatie Erfgoed Expo

Workshop middeleeuws schrijven

Zin om je samen met je leerlingen uit te leven met ganzenveer, kroontjespen en middeleeuwse inkt? Om uitgebreid te kunnen voelen en ruiken aan perkament, papyrus, waszegels en lompenpapier? Probeer diverse soorten schrijfgerei uit, voel aan oude papiersoorten en maak je eigen boekenwijzer of middeleeuwse oorkonde om mee naar huis te nemen. Jullie krijgen bovendien een exclusieve rondleiding in het archiefdepot, een plek waar je anders niet mag komen.
Cultuureducatie Erfgoed Workshop

Beyond the Edge

In 'Beyond the Edge' bewegen acht jongeren over een levensgrote installatie van ladders. Samen verkennen ze de uitersten en testen ze hoe ver ze elkaar kunnen brengen. Hoe proberen we hogerop te geraken? In welke mate steunen we daarvoor op elkaar? Is hoogte het engste, of is het zoeken naar evenwicht nog spannender?
Dans Circus

expo Raven Chacon

Op ontdekking in de landschappen van Raven Chacon
Expo

RAARHAAR

RAARHAAR is een theaterproductie voor iedereen die wel eens wakker ligt van de vraag: ben ik raar? Centraal staan 5 kinderen die in echte leven misschien een beetje raar zijn, maar in hun eigen dromen doodnormaal. Maar wie bepaalt eigenlijk wat normaal is? En is normaal niet net heel raar?
Theater

De jongen, de mol, de vos en het paard

Belevingstheater dat alle zintuigen prikkelt, speciaal gemaakt voor kinderen met een verstandelijke beperking. Een voorstelling over vriendschap en troost in een vrije bewerking van het boek De jongen, de mol, de vos en het paard van Charles Mackesy.
Theater

Een koud kunstje

In deze gloednieuwe kinderproductie van fABULEUS kruipt acteur Matthias Van de brul in de huid van een vrolijk, filosofisch en avontuurlijk personage: een ijsbeer met een bibliotheekkaart. Een theaterproductie over het plezier van lezen en nieuwe dingen ontdekken, maar vooral over zorg dragen voor de wereld.
Theater