28 activiteiten gevonden

Hear Here - geluidsexpo

Wandeling langs geluidskunst in Leuven.
Expo installatie

Met de klas naar Cinema ZED

De onmiskenbare troef van Cinema ZED's scholenwerking is snelheid, flexibiliteit en diversiteit, of met andere woorden: ZED kan zowat alle films vertonen op een moment naar keuze voor jouw school of klas.
Film

Birds

'Seppe Baeyens betrekt de toeschouwers als volwaardige partners bij zijn voorstellingen. Nooit tast hij ze in hun waardigheid aan.' ā€“ Klara
Dans Performance

De Slag om Leuven

Deze historische documentaire film, integraal opgebouwd uit archiefmateriaal, vertelt het verhaal van de verovering, bezetting en bevrijding van Leuven tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Film

The Travelling Doll

Een nieuw verhaal van Thomas Janssens over opgroeien en afscheid nemen gebaseerd op de brieven die Franz Kafka schreef aan een meisje wiens pop op reis was gegaan. Een figurentheatervoorstelling die een ode aan de verbeelding is
Theater

De Boekenkamer van...

Met enkele van onze artiesten uit seizoen 22-23 gaan we in gesprek over de inhoud van hun boekenkast. Hoe ziet die eruit en wat zegt dat over de desbetreffende artiest? Zweert de artiest bij klassiekers? Worden ze uitgedaagd door werk van jong en nieuw talent? Duiken ze het liefst in bestsellers? Of drijft de leesinteresse op de golven van de actualiteit?
Literatuur

Animal

Bella en Vipulan zijn 16 jaar en net als een groot deel van hun generatie bezorgd om de klimaatverandering en de onrustwekkende uitstervingsgolf van leven op aarde, de zogenaamde zesde massa-extinctie. Ze besluiten om terug te gaan naar de bron van het probleem: onze relatie met de wereld van de dieren.
Film

Belle

De 17-jarige Suzu is een verlegen studente met weinig zelfvertrouwen. Ze wou dat ze even mooi en zelfverzekerd was als haar porpulaire klasgenootje Luka. Wanneer ze een profiel aanmaakt in de virtuele wereld ā€˜Uā€™ kan ze zijn wie ze echt wil zijn: Belle.
Film

Alias

Een voorstelling over een online en offline leven dat soms erg kunnen verschillen van elkaar, over (zelf)liefde in tijden van internet.
Theater

Artefact 2023: Between knowing and understanding. Notes on the ecstatic being.

Ook dit jaar organiseren we gratis groepsrondleidingen voor scholen tijdens Artefact in STUK. Artefact is een thematentoonstelling en festival waarin hedendaagse kunst en maatschappij elkaar kruisen.
Expo