55 activiteiten gevonden

Ecokunst

Geïnspireerd op kunstenaars die bezig zijn met het thema 'mens & milieu', ga je met natuurlijke en gerecycleerde materialen nieuw werk creëren.
Cultuureducatie Workshop

Expo 'Aan Tafel! Eten bij joden, christenen en moslims': rondleiding

In de tentoonstelling 'Aan Tafel!' belicht PARCUM de eetregels, gewoontes en tradities binnen het jodendom, de islam en het christendom aan de hand van drie thema’s: voedselwetten, vasten en vieren.
Erfgoed Expo Rondleiding

Familie Von Dingen

Deze meerdaagse gaat over het herwaarderen van ‘dingen’. De deelnemers maken kennis met allerhande voorwerpen en ontdekken er de verschillende eigenschappen van in theater, muziek, beeldende en audiovisuele kunst.
Cultuureducatie Dans Theater Workshop

Haal Mooss naar je klas

Mooss is een kunsteducatieve organisatie. Onze missie? Kinderen en jongeren goesting geven in kunst.
Architectuur Expo Film Dans Literatuur Theater Workshop Musical Rondleiding

How to make how to filmpjes

Hoe maak je goud? Hoe laat je een taart ontploffen? Hoe verleid je een jongen/meisje? YouTube staat vol met 'how to'-filmpjes en je hebt er zeker al gezien. Tijd om er zelf te maken dus! Alleen is jouw 'how to'-filmpje compleet absurd, totaal onmogelijk of volledig van de pot gerukt. Net zoals The Muppets en Vegan Black Metal Chef, verzin èn film je de gekste instructiefilmpjes en deelt ze met de wereld (als je dat wil).
Film Workshop

Maffe Maffia

De lichten zijn gedoofd, de kaarsen branden. Een haardvuur knettert en de wind huilt langs de gevel. Bliksemende ogen, een schrapende keel, getik van een laars op de grond, geen woord teveel dat gezegd wordt ... Je kent die scènes ongetwijfeld uit maffia-films of crimi-series. En je gaat ze nu ook zelf bedenken! Hoe lang kan een stilte duren? Wat zorgt voor extra spanning? Hoe hou je het toch boeiend om naar te kijken? Zoek naar de maffia-baas in jezelf, en speel met weinig tekst!
Theater Workshop

Masterclass Samenspel - workshop samen muziek maken met (eigen) instrumenten

Workshop samen muziek maken met (eigen) instrumenten
Workshop

STEAM Kunstlabo - Ingenieus met kunst

We gaan op zoek naar gelijkenissen binnen wiskunde en muziek of testen de zwaartekracht met een dansworkshop. We analyseren binnen theater wat een goed verhaal nu eigenlijk een straf verhaal maakt. We maken het fenomeen ‘actie en reactie’ zichtbaar in beeldende kunst of verdiepen ons in kleur bij audiovisuele.
Dans Theater Workshop

Stopmotion

En plots kleedt mijn sjaal mij aan, beweegt mijn stoel en tekent een lijn zichzelf. Met stop-motion en animatie maak je de meest vreemde dingen doodnormaal: voorwerpen komen tot leven en ook jijzelf kan vliegen. Welkom in de wonderlijke wereld van animatie en stop-motion!
Film Workshop

Upcycling - Waardevol kosteloos materiaal

Oude voorwerpen uit de vuilnisemmer redden en er iets nieuw van maken. Dat is upcycling! Plastic vormt het startpunt van onze creatieve opfrisbeurt. Van kleine designontwerpen tot bizarre uitvindingen. Upcycling is ook mogelijk met andere oude en versleten spullen. Kies uit allerlei electro, kledij of fietsbanden en maak iets gloednieuw.
Workshop