27 activiteiten gevonden

Haal Mooss naar je klas

Mooss is een kunsteducatieve organisatie. Onze missie? Kinderen en jongeren goesting geven in kunst.
Architectuur Expo Film Dans Literatuur Theater Workshop Musical Rondleiding

Met de klas naar Cinema ZED

De onmiskenbare troef van Cinema ZED's scholenwerking is snelheid, flexibiliteit en diversiteit, of met andere woorden: ZED kan zowat alle films vertonen op een moment naar keuze voor jouw school of klas.
Film

Boze bui en andere verhalen

Wat zouden we zijn zonder onze verbeelding? Ze helpt ons aan monsters te ontsnappen, onze woede te bedaren en geliefden terug te vinden. Deze vijf verhalen, in vijf uiteenlopende tekenstijlen, schipperen tussen ondeugendheid en grote emoties en spreken jonge kijkers aan. Over verveling, nieuwsgierigheid, verdriet en woede, maar ook over afscheid nemen, bang zijn in het donker en plezier.
Film

Beestige Boel - Kortfilms vol dierenplezier

Deze prachtige compilatie biedt acht korte avonturen vol dierenplezier. Een grappig programma zonder dialoog waar de allerkleinsten tot de allergrootsten van kunnen genieten.

Hallo Wereld!

In dit prachtig vormgegeven en fantasierijke debuut ontwaakt een levendige biotoop van papier-maché en stop-motionanimatie. Samen met de dieren ontdekken kinderen stap voor stap de wonderlijke, kleurrijke wereld die de natuur te bieden heeft.
Film

Kijk smakelijk!

Is je klas klaar om mee te smullen? Deze vijf smakelijke verhaaltjes over etende dieren zijn grappig, speels en soms absurd. Stuk voor stuk bezorgen ze kleuters een glimlach op hun gezicht én een knorrende maag.
Film

Stap maar op mijn bezemsteel en andere verhaaltjes

Stap Maar Op Mijn Bezemsteel, de verfilming van het gelijknamige boek van Julia Donaldson is ondertussen 10 jaar oud maar heeft nog niets van zijn charme verloren. Het magische verhaal van de lieve heks met het grote hart is een klassieker die je moet gezien hebben! De hoofdfilm wordt aangevuld met 4 gloednieuwe kortfilms over vriendschap.
Film

Ginger

Speelse en dansante theatervoorstelling vol humor en lichtheid die het cliché genderbeeld onderuit haalt. Ginger toont dat je mag zijn wie je bent: jong of oud, zacht of wild, snel of langzaam, mannelijk of vrouwelijk, en alles daartussenin.
Dans Theater

Picknick met taart en andere verhalen

Dit is je kans om de mooiste kinderboeken op het grote scherm tot leven te zien komen. Deze verhaaltjes toveren gegarandeerd een gimlach op het gezicht van de allerkleinsten en leren hun al kijkende de waarden van vriendschap en familie.

PRRRT PRRRT FLAP FLAP

Moet je zelf je eigen geluksvogeltje vinden en dus dringend op zoek? Of is het simpelweg wachten tot het vanzelf op je toe komt flapperen? Een muzikale ode aan geduld.
Cabaret/Humor Muziektheater