81 activiteiten gevonden

Dag & Nacht Koers! (avondvoorstelling)

Een avond voor superbenen. Michel Wuyts, de wielerstem in Vlaanderen, lanceert je voor de finale spurt, zodat je klaar bent voor het WK Wielrennen in Leuven.
Muziektheater Show

expo: Helen Cammock + Jan Duerinck

STUK presenteert een zorgvuldige selectie films en prints van de Britse kunstenares Helen Cammock.
Expo installatie

I Love (And Hate) You Iran

Armin Mola, 1 van de hoofdrolspelers in de Ketnet-serie Hoodie, songwriter en hiphopper vertelt, danst en rapt het verhaal van Dariush Omidi, een 18-jarige Iraanse jongeman die in België woont. Na de voorstelling is er een nagesprek met Armin.
Theater Monoloog

Vrede, Liefde en Vrijheid

In de marge van de onderhandelingen van het Verdrag van Versailles ontmoeten drie mensen mekaar in een hotellobby in Parijs. De grote oorlog is achter de rug, de sfeer is uitgelaten: de twenties staan ready to roar. De jonge, briljante econoom John Maynard Keynes - openlijk bisexueel in een tijd dat dat nog strafbaar was - is één van de onderhandelaars. Op een nacht valt hij voor de charmes van Lydia Lopokova, een ballerina van de Ballets Russes die in hetzelfde hotel logeert. Zij houdt een Afrikaanse man in het hotel voor een bediende. Die blijkt echter Charles D.B. King te zijn, gezant van Liberia, het enige vrije Afrikaanse land. King is dan ook de enige zwarte onderhandelaar op het congres. Er ontspint zich een gesprek over vrijheid. Waar ze alle drie naar op zoek schijnen. Nederlandstalige voorstelling met Engelstalige boventitels. Inleiding voor de voorstelling of in de klas? Nagesprek? Andere vragen? We bekijken graag samen met jou wat kan! Mail naar tim@nieuwstedelijk.be.
Muziektheater Theater

I Love (And Hate) You Iran (avondvoorstelling)

Armin Mola, 1 van de hoofdrolspelers in de Ketnet-serie Hoodie, songwriter en hiphopper vertelt, danst en rapt het verhaal van Dariush Omidi, een 18-jarige Iraanse jongeman die in België woont.
Theater Monoloog

The Memeing of life (avondvoorstelling)

Een dol-geswiped digitaal cabaret vol cringy memes en illustere tiktok challenges voor jongeren vanaf 16 jaar. Een live life-stream waar twee jongens gevangen zitten tussen het digitale en Real Life, op zoek naar the memeing of life.
Cabaret/Humor Theater

De Slag om Leuven

Deze historische documentaire film, integraal opgebouwd uit archiefmateriaal, vertelt het verhaal van de verovering, bezetting en bevrijding van Leuven tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Film

Rocky Horror Show (avondvoorstelling)

Een hilarische, wilde rock-musical vol onweerstaanbare muziek en rondvliegende hormonen.
Musical

Soirée d'études

In het trio Soirée d'études onderzoekt Cassiel Gaube de rijke woordenschat van house dance in een reeks études.
Dans

Come On Feet

Een energieke performance met urban dance battles!
Podium Concert Dans