27 activiteiten gevonden

Convulsive States

In deze tentoonstelling onderzoekt de Amerikaanse video- en performancekunstenares Liz Magic Laser het schuddende lichaam.
Expo Rondleiding

Haal Mooss naar je klas

Mooss is een kunsteducatieve organisatie. Onze missie? Kinderen en jongeren goesting geven in kunst.
Architectuur Expo Film Dans Literatuur Theater Workshop Musical Rondleiding

Met de klas naar Cinema ZED

De onmiskenbare troef van Cinema ZED's scholenwerking is snelheid, flexibiliteit en diversiteit, of met andere woorden: ZED kan zowat alle films vertonen op een moment naar keuze voor jouw school of klas.
Film

Vrij bezoek Museum voor Dierkunde

Het museum bevat de zoölogische collectie van de KU Leuven. De collectiestukken werden verzameld tussen 1850 en vandaag met als doel onze studenten en bezoekers een ‘tastbaar’ beeld te geven van de diversiteit van het dierenrijk.
Cultuureducatie Erfgoed Expo

De Boekenkamer van...

Met enkele van onze artiesten uit ons seizoen gaan we in gesprek over de inhoud van hun boekenkast. Hoe ziet die eruit en wat zegt dat over de desbetreffende artiest? Zweert de artiest bij klassiekers? Worden ze uitgedaagd door werk van jong en nieuw talent? Duiken ze het liefst in bestsellers? Of drijft de leesinteresse op de golven van de actualiteit?
Literatuur

Beyond the Edge

In 'Beyond the Edge' bewegen acht jongeren over een levensgrote installatie van ladders. Samen verkennen ze de uitersten en testen ze hoe ver ze elkaar kunnen brengen. Hoe proberen we hogerop te geraken? In welke mate steunen we daarvoor op elkaar? Is hoogte het engste, of is het zoeken naar evenwicht nog spannender?
Dans Circus

WIL

Een film die - net als Olyslaegers vlijmscherpe boek - niet enkel zorgt voor een spannend relaas van een bijzondere periode, maar ook bikkelharde vragen stelt over de onschuld van neutraliteit.
Film

expo Raven Chacon

Op ontdekking in de landschappen van Raven Chacon
Expo

RAARHAAR

RAARHAAR is een theaterproductie voor iedereen die wel eens wakker ligt van de vraag: ben ik raar? Centraal staan 5 kinderen die in echte leven misschien een beetje raar zijn, maar in hun eigen dromen doodnormaal. Maar wie bepaalt eigenlijk wat normaal is? En is normaal niet net heel raar?
Theater

De Poetsman

Prince K. Appiah (Vrede, Liefde & Vrijheid, de shaq, Thuis) maakt zijn eerste theatervoorstelling als jonge maker bij Het nieuuwstedelijk en onderzoekt hij de band tussen vaders en zonen.
Theater Monoloog